vvvs frontpage

Sport van de Maand: ZekerBewegen

 Nederland vergrijst. Steeds meer mensen worden steeds ouder. En ja, ouder worden komt met gebreken. Een grotere kans om te vallen en een afname van de algehele lichamelijke conditie. Met de nieuwe training ZekerBewegen van de Judobond Nederland (JBN) beperk je het risico op ongelukken. Daarmee voorziet de bond in een groeiende behoefte. Reden genoeg voor Sport.nl om ZekerBewegen uit te roepen tot Sport van de Maand.

Project Achterhoek

Stichting VVVS gaat in samenwerking met landelijke en locale partners het project in de Achterhoek uitzetten. Doelstelling is het verminderen van valongevallen, het vergroten van de vitaliteit en zelfredzaamheid. Het project start in gemeente Montferland, aansluitend in Doetinchem en als laatste in Oude IJsselstreek. De door ons bezochte senioren ontvangen onderstaande brief van I.T.J.M. Wolsing – Wethouder van Welzijn, Sociale Zaken en Onderwijs.

Project VVVS (Vitaliteit + Veiligheid Voor Senioren)

Sport en bewegen voor ouderen is een onderbelicht thema bij zowel ouderen zelf als bij beleidsmakers en onderzoekers. De laatste tijd begint dit thema echter meer en meer in de belangstelling te komen. Enerzijds vanwege de stijging van de kosten in de gezondheidszorg, anderzijds door de aandacht voor een gezonde leefstijl. Overgewicht en bewegingsarmoede zorgen voor een vergroot risico op gezondheidsklachten en zeker bij ouderen komt daar het risico op vallen nog bij.